skip to Main Content
06 45442588 info@edfasol.nl Werkzaam in Amsterdam en omstreken.

Toilet verbouwing of installatie?

Of het nu gaat om een complete toiletverbouwing, het renoveren van het toilet of het installeren van een toilet, Klusbedrijf Edfasol is uw klusbedrijf!

Bij een toiletverbouwing van uw huidige toilet of het installeren van een nieuw toilet dient u op een aantal zaken te letten. Hiervoor geven wij een aantal handige tips.

Tegelwerk en stucwerk

Het tegelwerk en stucwerk zijn zeer bepalend voor de uitstraling van uw toiletruimte. Aan mogelijkheden geen gebrek wat dit betreft. Edfasol kan u adviseren over wat het beste bij uw wensen en behoeften past. Samen met hem kunt u uw droomtoilet samenstellen. De volgende tips willen we u alvast meegeven.

  • Bij lichte tegels vallen krassen minder op.
  • Daarentegen ogen donkere tegels juist minder snel ‘vuil’.
  • Vloertegels kunnen ook als wandtegel worden gebruikt, andersom is dit niet het geval.

Belangrijke details

Bij een toiletverbouwing is het goed om na te denken over enkele details die het verbouwen van het toilet makkelijker maken en het gebruiksgemak verhogen. Hieronder een aantal tips

Afvoer

De afvoer moet op een dusdanige manier in het toilet uitkomen zodat deze goed aan gaat sluiten op het toilet. Bekijk van tevoren goed waar de afvoer uitkomt en waar deze eventueel naar toe zou moeten lopen.

Het toilet

De keuze is grofweg te maken tussen een hangend toilet en een staand toilet. Bij een hangend toilet is bijvoorbeeld makkelijker schoon te maken onder het toilet. Het voordeel van een staand toilet is dat de afvoer aansluitingen op dezelfde plaats kunnen blijven zitten, waardoor niets aan het leidingwerk gedaan moet worden.

Daarnaast is het ook belangrijk dat u een toilet laat plaatsen wat comfortabel zit.

Lavet (waskom)

Lavetten zijn er in alle soorten en maten. Omdat de keuze zeer groot is, is het belangrijk om bij een toiletverbouwing te bepalen welk lavet je wilt. Denk hierbij vooral aan de grootte van het lavet. De toiletruimte is over het algemeen een kleine ruimte, waar geen plek is voor een groot lavet. Kies daarnaast ook voor een kraan die praktisch is bij uw lavet, maar ook een die mooi staat evenals, ook niet onbelangrijk,  uw keuze voor de verlichting, planchet en spiegel.

Wanneer u over een of meerdere van de bovenstaande zaken vragen heeft, of niet precies weet wat de beste keuze heeft, dan kunt u altijd terecht bij Edfasol.

Een werkzaamheid met veel disciplines

Het verbouwen, renoveren of installeren van een compleet toilet is een klus waar veel bij komt kijken. Diverse werkzaamheden moeten uitgevoerd worden om op een goede manier het toilet te verbouwen. Denk hierbij aan:

  • Sloop- en demontagewerkzaamheden;
  • Installatiewerkzaamheden;
  • Tegel- en/of stucwerk;
  • Montagewerkzaamheden;
  • Afwerking.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor uw toilet verbouwing.